Derékfájás (lumbágó), derékfájdalom, hátfájás

A derékfájás (lumbágó) az egyik leggyakoribb mozgásszervi tünet. Számos gerinc betegség – sőt más, nem gerincet érintő állapot is – okozhat derék- ill. hátfájdalmat. A deréktámasztó öv ajánlott derékfájás esetén, kisugárzó és helyi hátfájás esetén, előrehajlás során fellépő gerinc panaszok enyhítésére.

Loading...

Deréktámasztó öv receptre vagy recept nélkül

A tüneteket legtöbb esetben jól enyhítheti egy gondosan megválasztott derékszorító öv használata. Ezek jelentős része OEP által támogatott termék, használatát ortopéd szakorvos rendeli és, és receptre írja fel, azonban teljes áron recept nélkül is megvásárolhatók.

A receptre felírható derékszorítók térítési díja az OEP honlapján, és a www.sejk.hu oldalon is megtalálható. Közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkező páciensek számára néhány típusra az OEP 100%-os támogatást biztosít, vagyis térítésmentesen kiváltható. A kihordási idő (amin belül új derékszorító nem írható fel) 12 hónap.

Deréktámasztó öv használata

A derékszorítók, deréktámasztó övek méretsorozatos termékek, kellő méretük kiválasztása fontos a gerinc megfelelő tartásának biztosításához. Ruha alatt hordhatók, sportolás ill. előrehajlással járó tevékenységek – kertészkedés, házimunka stb – során is jól használhatók. Ülő helyzetben a szélesebb típusok használata kényelmetlen, csak a keskenyebb változatok viselhetők elfogadhatóan.

Termékeink

2017-06-16T17:08:45+02:00

Go to Top