Dr. Bizáncz Lajos - Ortocenter Kft.

2012-ben diplomáztam a Szegedi Tudományegyetem orvoskarán, ezt követően a Bajai Szent Rókus Kórház Traumatológiai osztályán, majd 2014-től a Szegedi Tudományegyetem Traumatológiai Klinikáján dolgozom főállásban.

2018-ban szereztem ortopédiai-traumatológiai szakvizsgámat „kiválóan megfelelt” eredménnyel.

Mindennapi feladataim közé tartozik a különböző mozgásszervi, ízületi betegségek, sérülések diagnosztikája, konzervatív kezelése, szükség szerint műtéti ellátása éppúgy, mint a legsúlyosabb balesetek sérültjeinek fogadása és ellátásuk menedzselése.

Évek óta tevékenykedem a magyar és angol nyelvű orvostanhallgatók gyakorlati oktatásában.

Több belföldi továbbképzés és konferencia mellett legutóbb 2019-ben Graz orvostudományi egyetemén nyílt lehetőségem szakirányú ismereteim elmélyítésére az AO Foundation szervezésében.

Érdeklődési körömhöz tartozik a sportrehabilitáció (képzés folyamatban) és a gyermekek preventív mozgásfejlesztése (BOSU Kids instruktori oklevél).

Magánrendelésemen igyekszem hangsúlyt fektetni a tünetek, panaszok hátterében megbúvó valódi ok felderítésére, mely sok esetben visszavezethető egészen a születési körülményekre, életmódra, munkakörnyezetre, vagy konkrét sérülésre, melyek végül a mozgásszervi egyensúly megbomlása által fájdalmakhoz, tevékenységi kör beszűküléséhez vezetnek.

Állapotfelmérést követően – fizioterapeuta kollégákkal együttműködve – keressük meg az egyensúly helyreállításához szükséges terápiát. Képalkotó – röntgen, ultrahang, MRI – vizsgálatok pontos javaslata, műtét megszervezése történik minden szükséges esetben.

Vallom, hogy a szakmai precizitás mellett a nyitott, barátságos kommunikáció alapvető a bizalom megszerzése és az együttműködés érdekében.

Pácienseim a legkisebbektől (pl. újszülöttek csípőszűrése, gyermekek saroktengely- és gerincproblémái), a kifejezetten aktív fiatal és középkorú korosztályon át (pl. sportsérülések, túlterheléssel összefüggő kórképek) az idős korosztályt képviselőkig (pl. „kopásos” ízületi betegségek, krónikus gerincfájdalmak), különböző panaszokkal fordulhatnak hozzám.

Rendelésemen elérhető az ízületi hyaluronsavas, valamint az új generációs MD orvosi kollagén szöveti regenerációt elősegítő injekciós kezelés is.

Célom, hogy a hozzám fordulók tényleges, hosszútávú, egyéni segítséget kapjanak egészségük épülése érdekében.

Dr. Bizáncz Lajos - Ortocenter Kft.
Dr. Bizáncz Lajos - Ortocenter Kft.
Dr. Bizáncz Lajos - Ortocenter Kft.

Ortopédia szakrendelés az Ortocenterben