Mi az a korzett?

Korzett felnőtteknek és gyerekeknek

Az Ortocenter Kft. – szakorvosi viszgálatot és méretvételt követően – gerinc korrekciót biztosító, bélelt műanyag korzettekek (fűzőket) is gyárt. A korzett használata gyermekkorban gerincferdülés (scoliosis) és egyéb háti deformitások (pl. Scheuermann betegség) korrekciójára, felnőttkorban csigolya összeroppanás, porckorong gyulladás kezelése során ajánlott.

Gerincferdülés kezelése korzettel

Középsúlyos ill. súlyos gerincferdülés (scoliosis) ill. Scheuermann betegség esetén szükség lehet korrekciós fűző, ún. korzett használatára. Az ilyenkor szükséges – általában Cheneau rendszerű – korzettet ortopéd szakorvos rendeli el, és receptre írja fel.

Egyedi korzett gyártása

A korzettek méretvételt követően, egyedi gyártással készülnek el. Anyaguk félkemény vagy kemény műanyag, belsejükben a gerinc korrekcióját biztosító nyomópárnák – pelották – helyezkednek el.

Felnőttkori, fájdalommal járó gerinc deformitások, gerincferdülés esetén ülőkorzett használata is indokolt lehet. Ezt a korzett típust is ortopéd szakorvos rendelheti el, és receptre írja fel. Az ülőkorzett méretvételt követően, egyedi gyártással készül el, belseje bélelt, és a kívánt korrekciókat tartalmazza.

Korzett használata

A korzettet érdemes minél többet – lehetőleg egész nap – használni, hogy a korrekciót létre tudja hozni. Korzettben minden lényeges szokványos teendő, mozgás végezhető. Mivel nem kifejezetten vastag, ruha alatt is elfér. Kis gyakorlás után a korzett egy mozdulattal ki-becsatolható, le- és felvehető.

Az ülőkorzettbe egyszerűen bele kell ülni, nem kell felcsatolni, de álló helyzetben nem használható.

Korzett ára, TB támogatás mértéke

Mindkét típusú korzett térítési díja az OEP honlapján, és a www.sejk.hu oldalon is megtalálható. Közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkező páciensek számára az OEP 100%-os támogatást biztosít, vagyis térítésmentesen kiváltható. A kihordási idő (amin belül új fűző nem írható fel) 12 hónap.

Termékeink

2017-08-29T10:43:14+02:00

Go to Top