MEDI LUMBAMED PLUS DERÉKTÁMASZTÓ ÖV

A Lumbamed plus stabilizálja és tehermentesíti az ágyékcsigolyákat. Emellett kompresszív hatású kötése és az alkalmazott betét elősegíti a vérkeringést, és fájdalomcsillapító masszírozó hatása van, anélkül, hogy közben csökkentené az izomerőt.

Leírás

Alkalmazási területek:

 • Aspecifikus fájdalmak az ágyéki gerincszakaszon (LWS)
 • Kopás által okozott fájdalmak az ágyéki gerincszakkaszon, pl. porckorong-elváltozásoknál
 • Keresztcsont csípőízületének (ISG) kóros ingerlékenysége
 • Túlterhelési jelenségek az ágyéki gerincszakasz/medence-átmenet területén
 • A törzs (hát, has) gyenge vagy kiegyensúlyozatlan izomzata

Mellékhatások/Ellenjavallatok:

Az egész testre kiható mellékhatások jelenleg nem ismertek. Kétségtelen, hogy a túl szoros segédeszközök, pl. kötések egyedi esetben helyileg nyomhatják az idegeket vagy beszűkíthetik a véredényeket. Ezen okból, ezért a következő körülmények esetén, használat előtt beszéljen a kezelőorvosával:

 • bőrbetegségek vagy bőrsérülések azon a területen, ahol a kötést használja, mindenekelőtt gyulladásos területek mutatkozásakor (túl nagy felmelegedés, duzzanat vagy bőrpír).

Célszerű, ha más termékkel kombinálva használja, de ezt meg kell beszélnie a kezelőorvosával.

Hatásmód/Hordási útmutató:

A Lumbamed plus stabilizálja és tehermentesíti az ágyékcsigolyákat. Emellett kompresszív hatású kötése és az alkalmazott betét elősegíti a vérkeringést, és fájdalomcsillapító masszírozó hatása van, anélkül, hogy közben csökkentené az izomerőt.

A kötések a legnagyobb hatást testi aktivitás közben érik el. Alapvetően a kötést egész nap lehet hordani. A combhajlat területén alkalmazott speciális szabásforma (Comfort Zone) jellentős mértékben hozzájárul a kötés pontos és kényelmes illeszkedéséhez. A hordási időnek azonban a saját igényekhez kell igazolnia. Hosszabb nyugalmi időszakoknál (pl. hosszú ideig tartó ülés/autózás, alvás) le kell venni a kötést.

Ha a viselése közben túl nagy fájdalom vagy kellemetlen érzés lépne fel, azonnal vegye le a terméket, és lépjen kkapcsolatba orvosával vagy az Önt ellátó ortopédiai szaküzlettel.

A kötést vízben is lehet használni. Utána viszont alaposan öblítse ki a kötést.

Felhelyezés/Levétel:

 • A textil huzatot húzza a masszírozó betét fölé, és központosan, ill. az orvos vagy a szakszemélyzet útmutatása szerint rögzítse a középső, szürke tépőzáras feületen, a két rúd között. (1. ábra) A betétek úgy kell rögzíteni, hogy viselés közben az alsó vége a fenékhajlat kezdetén legyen.
 • Először a bal kezét csúsztassa be a bal oldali lezáró oldal belső részén lévő fülbe. A kötést hajtsa a teste köré, majd pedig a jobb kezét csúsztassa bele a jobb oldali lezáró oldal külső részén lévő fülbe. (2+3. ábra)
 • A két lezáró oldalt úgy húzza össze középen, hogy azok lehetőség szerint a legszélesebben, egyenletesen záródjanak egymás fölött. A kötés akkor illeszkedik helyesen, ha a lezárás alsó széle valamivel az ágyék felett van. (4+5. ábra)

A Lumbamed plus-t mindig a ruha alatt a bőrén hordja, hogy a Clima Comfort hatás tökéletesen érvényesülhessen.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy legelőször szakképzett személyzet útmutatásával kell felvenni a kötést.

Ápolási útmutató: 

A tépőzárakat a mosáshoz le kell zárni. A betétet nem mossa együtt a termékkel. Ezt egy nedves kendővel lehet megtisztítani. A terméket rendszerint külön, gyapjú-vagy finommosószerrel, legfeljebb 30°C-on, kimélő mosóprogrammaal vagy kézzel mossa ki. Jól öblítse ki a terméket, és nedvesen akassza fel. Ne szártsa szárítógépben, fűtőtesten vagy közvetlen napsütésben. Folteltávolításhoz ne használjon benzint vagy vegytisztító szereket. A lágyöblítők, zsírok, olajok, kozmetikai lemosók és kenőcsök megtámadhatják az anyagot, és károsíthatják a Clima Comfort hatást. A szappanmaradványok irritálhatják a bőrt, és anyagkopást okozhatnak.

Anyagösszetétel:

 • Kötés: poliamid, poliészter, elasztán
 • Betét: poliuretán, polietilén

Fontos útmutatások:

Az ortézis kizárólag egy beteg kezelésére készült. Ha több páciens kezelésére használják, vagy szakszerűtlenül megváltoztatják, akkor a gyógyászati terméktörvény értelmében megszűnik a gyártó termékszavatossága.

Szín:

 • Női: szürke
 • Férfi: szürke

Méretvételi táblázat:

Női méret (Csípő körfogat)                             Férfi (Derék körfogat)

 • *1        76-86 cm                                     *1               66-76 cm
 • *2        87-98 cm                                     *2               77-88 cm
 • *3        99-111 cm                                   *3               89-101 cm
 • *4        112-125 cm                                 *4              102-115 cm
 • *5        126-140 cm                                 *5              116-130 cm

Ezt a típust az Országos Egészségpénztár (OEP) támogatja, vény ellenében a gyógyászati segédeszköz üzletekben támogatott áron megvásárolható.

Cím

Go to Top