Tóth Klára - Ortocenter Kft.

Tóth Klára vagyok, 2014-ben szereztem gyógytornász-fizioterapeuta diplomám a Szegedi Tudományegyetemen. Azóta a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fizioterápiás Részlegén dolgozom, ahol alkalmam nyílt számos különböző osztályon gyakorlatot szerezni, mint például reumatológia, neurológia, traumatológia, kardiológia. Hozzám legközelebb a különböző sérülések utáni rehabilitáció, a degeneratív mozgásszervi kórképek terápiája, valamint a gyerekek gerincferdülésének kezelése áll. Fontosnak tartom továbbá a preventív jelleggel végzett tornát, hogy a megfelelő erő, stabilitás és mobilitás kialakításával megelőzzük a mozgásszegény életmód következtében kialakuló problémákat.

A munkám során arra törekszem, hogy ne csak a fájdalmas/panaszos területet kezeljem, hanem feltárjam a problémák közti ok-okozati összefüggéseket, hogy hosszú távú, tartós állapotjavulást érhessünk el közösen a pácienssel.

Meggyőződésem, hogy rengeteg mozgásszervi kórkép gyógyítható komplex és specifikus gyógytornával, ha a páciens aktív szerepet vállal a saját rehabilitációjában és a számára összeállított gyakorlatok végzését képes beilleszteni a mindennapjaiba – ebben próbálom támogatni és egy eszköztárat nyújtani számára.

Eddig elvégzett továbbképzéseim

  • Terrier-féle lágyrészmobilizáció I.

  • Neurodinamika

  • Nyaki szegmentális stabilizálás

  • Lumbalis (ágyéki) szegmentális stabilizálás

  • Schrott terápia